Boken om Äventyrsspel slut på förlaget

Säfström_Wilhelmsson - Äventyrsspel-3D-LoresVi kan i dag meddela att Orvar Säfströms och Jimmy Wilhelmssons magnifika kaffebordsbok, ÄVENTYRSSPEL: BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER, har sålt slut på förlaget. Det innebär att när lagret är slut hos bokhandlare runtom i Sverige kan boken inte längre köpas varken online eller i fysisk butik – och inte heller direkt från Bokfabriken.

Författarna själva meddelar dock samtidigt att de sedan tidigare köpt loss ett mindre antal böcker som de kommer att ha med sig till de konvent och mässor de kommer att besöka under 2016. Det kommer alltså att gå att köpa signerade böcker direkt av författarna vid dessa tillfällen, tills dess även deras lager är slut.

Se författarnas schema för våren 2016 här.

Boken om Äventyrsspel släpptes för exakt två månader sedan på en spektakulär releasefest i Sveriges första kärnkraftsreaktor, R1 vid KTH i Stockholm. Flera av Äventyrsspels grundare, spelkonstruktörer, redaktörer, illustratörer och andra medarbetare fanns på plats vid det som blev den största återträffen sedan Target Games och Äventyrsspel upphörde med sin verksamhet i slutet av 90-talet.

releasefest_11_december_äventyrsspel

En av de influgna VIP-gästerna var Fredrik Malmberg, medgrundare och VD för Äventyrsspel, som i dag bor i Los Angeles. Han är fortfarande ägare av varumärken som Äventyrsspel, Mutant och Kult – och dessutom numera ägare och förvaltare av varumärket Conan the Barbarian.

fredrik_malmberg_äventyrsspel
Fredrik Malmberg, medgrundare av Äventyrsspel

– Det är oerhört roligt med sådant stort intresse kring vad vi gjorde för så länge sedan. En fin bok ni ska vara stolta över, hälsar Fredrik Malmberg författarna.

Upplagan för ÄVENTYRSSPEL: BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER var 5.000, vilket är mycket för en så pass nischad och dyr bok – vi föredrar dock att säga att vi skeppat 11 ton Äventyrsspel; varje bok väger nämligen drygt 2,2 kilo.

Som en rolig jämförelse trycktes första upplagan av Drakar och Demoner från 1982 också i 5.000 exemplar – då fick dock de sista 500 osålda exemplaren destrueras av utrymmesskäl. I dag är ett välbehållet exemplar av första Drakar och Demoner värt tusentals kronor.

Vad är boken om Äventyrsspel värd om 30 år …?

ÄVENTYRSSPEL – BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER är årets största nostalgiupplevelse, en resa tillbaka till en tid då unga svenskar erövrade fjärran världar beväpnade med papper, pennor, fantasi och märkliga tärningar.

Boka författarna till ditt föredrag/event – mejla boka@aventyrsspel.com