Författarna

Boka författarna till ditt föredrag/event – mejla boka@aventyrsspel.com

Orvar Säfström (foto: Bengt Alm)Orvar Säfström är kanske mest känd som före detta programledare för Filmkrönikan, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats så väl den svenska Videobranschens hederspris som spelorganisationen Sveroks ”Årets Spelare”. Han har även lett ett spelseminarium i Riksdagshuset och varit avslutande talare vid flera internationella mediakonferenser.

I den symfoniska världen är Orvar Skandinaviens ledande producent av konserter med film- och tv-spelsmusik och har satt upp bejublade produktioner med bl a Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och Göteborgs Symfoniker.

Jimmy Wilhelmsson (foto: Lars Jansson)

Jimmy Wilhelmsson är författare, skribent och produktutvecklare som till vardags driver retrobloggen Spelpappan.se om datorspel, brädspel och rollspel från förr. Han har sedan 2010 haft för vana att gräva djupt i både digitala och analoga arkiv efter gamla tiders retrohemligheter och presentera dem i populära artiklar och reportage.

I september 2014 släppte han Generation 64, en bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 och som lät den förändra och påverka deras liv och karriärer. Boken blev snabbt uppskattad av både media och läsare och var en populär julklapp bland svenska 70- och 80-talister.

Dan Algstrand är formgivare och originalare som spelat och samlat rollspel sedan 1982. Frilansade i början av seklet för spelföretaget Riotminds och satte form på sjätte versionen av Drakar och Demoner. Numera hjälper han spelföretagen Fria ligan och Modiphius med Mutant: år noll och Mutant: Year Zero.

 

Ute nu! – Här köper du boken om Äventyrsspel

Nils Gulliksson – illustrationer och skisser

NILS GULLIKSSON – ILLUSTRATIONER OCH SKISSER är en ny exklusiv konstbok med Sveriges mest betydelsefulle illustratör inom genrekulturen. Nils Gullikssons bilder blev synonyma med fantasy, postapokalyps, skräck och science fiction för en hel generation svenskar svältfödda på häftiga intryck.


Boken om Äventyrsspel slut på förlaget

Vi kan i dag meddela att Orvar Säfströms och Jimmy Wilhelmssons magnifika kaffebordsbok, ÄVENTYRSSPEL: BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER, har sålt slut på förlaget.


Här träffar du Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson i vår

Under våren kommer författarna av ÄVENTYRSSPEL: BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER att besöka rollspelskonvent och mötesplatser. Här är hela listan.


Se den bortglömda reklamfilmen för Drakar och demoner från 1985

Under vår jakt på unikt material till boken om Äventyrsspel sprang vi på en hel del stoff som inte får plats i boken av en eller annan anledning. En sådan artefakt är den reklamfilm Äventyrsspel producerade år 1985 för att marknadsföra Drakar och demoner och några av de tidiga brädspelen.


Släppfest för boken den 11/12 i Stockholm

Fredagen den 11/12 firar vi släppet av ÄVENTYRSSPEL: BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER i R1 vid KTH i Stockholm. Från 20.00 är festen öppen för alla och du är förstås varmt välkommen!


Förordet till boken om Äventyrsspel

Comic Con Gamex är över för denna gång och vi vill tacka alla som kom förbi vår monter och snackade rollspel med oss. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss av besökarna på mässan men vi hade jämnhögt tryck i montern och det var väldigt många som ville höra mer.


Dagens nyheter om boken om Äventyrsspel

I dag plockade Dagens nyheter upp hela storyn om Äventyrsspel och den bok vi skriver. Orvar Säfström mötte DNs reporter och fotograf i Stockholm och vi bjöd även på några av de hundratal originalillustrationer vi publicerar i boken.


Möt oss på Comic Con 2015

Årets Comic Con går av stapeln den 30 oktober till 1 november – och vi kommer att finnas där för att prata om rollspel, vår bok – och kanske sälja en och annan av vår härliga Äventyrsspelströja så många har pratat om. Dessutom bjuder vi här på smygtitt på fem nya uppslag!


Missade du oss på Bokmässan?

När detta skrivs har det nyss varit Bokmässan 2015 i Göteborg och Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson fanns i Bokfabrikens monter för att sprida det glada budskapet att boken om Äventyrsspel är på gång – samt förse sin omgivning med fantastiskt vackra Äventyrsspelströjor.


Orvar Säfström och Jimmy Wilhelmsson släpper spektakulär bok om Äventyrsspel

ÄVENTYRSSPEL – BLAND MUTANTER, DRAKAR OCH DEMONER är en stor och spektakulär coffeetablebok, på 220 hårdinbundna sidor i färg. Den är fylld med illustrationer, omslag, kartor, rollformulär och produktskisser varvade med öppenhjärtiga historier och anekdoter.